Strani

nedelja, 16. junij 2013

Češnjamo se

Vsem vremenskim neprilikam navkljub, je češnja tudi letos dokaj bogato obrodila. 


Le vse naenkrat so dozorele in na hitro začele gnit. Zato sva z mojim danes imela akcijo. On jih je nabiral, jaz sem jih sortirala in predelovala.

Najprej sem najlepše spravila, da bodo šle na različne konce direkt v želodčke.

Nekaj sem jih spravila v žganje in se zdaj sončijo dokler se sladkor ne stopi.


Naredila sem češnjev zavitek


Preostanek pa spremenila v marmelado.
Letos je je bolj malo, ampak res se mi jih ne da več pobirat. Bomo raje še kakšno pojedli dokler so še.

4 komentarji:

  1. Najboljše so tiste iz drevesa, ko spodaj stojiš in gledaš katera te čaka :)

    OdgovoriIzbriši
  2. To pa je res rdece veselje in sladkanje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdajle, ko sem tole prebrala, se mi jih je pa zluštalo. Spet.

    OdgovoriIzbriši