nedelja, 16. januar 2011

Bučkin carpaccio z lososom

Danes sem si spet izmišljevala nove recepte. Nekje dobiš idejo, ampak ni ingredientov. Pol pa improvizacija. Ker je rezulatat več kot zadovoljiv, jo delim z vami.
V hladilniku je bil losos, pa je Anchy iskala recept z lososom in je našla bučkin carpaccio z lososom. OK
Bučk, seveda ni, so pa čajote. Eno sem olupila in narezala na tanke rezine. Skuhala za minuto v vroči, slani vodi in odcedila.
Potem sem rezine še osušila ter osolila in popoprala z obeh strani. Zložila sem jih na velik pladenj. Eno poleg druge. Naredila sem še marinado. Ker zeliščnega kisa ni bilo sem vzela 3 žlice jabolčnega in 1 žlico vinskega. Notri sem nasekljala malo rožmarina in strla 2 stroka česna. Vse skupaj sem pustila 15 minut, da se je kis navzel vonja. Potem sem precedila. V tako dišeč kis sem vmešala še malo soli in popra, ter za noževo konico gorčice. Z metlico za stepanje sem primešala še 6 žlic olivnega olja. S tem sem prelila bučke na krožniku. Zavila v alu folijo in dala za cca 1 uro v hladilnik


Tik pred zdajci sva par rezin tako pripravljenih bučk položili na krožnik. Na vsako dali rezinico prekajenega lososa in okrasili z rožmarinom ( hja, bazilike pač nimam v tem času). Ker je izgledalo malo pusto sem naribala še pikico sira.
Predjed smo tako napadli, da smo je še slikat pozabili. Pa je Anchy le malo bolj počasna in sem uspela njen krožnik še ujet.
Ker pa moj dragi ne mara lososa, sem njegove bučke okrasila z rezinico vratovine in sira. Prav tako dobro.
In rezultat? To pa lahko še ponovimo. :) No, bom pa za naslednjič vseeno nabavila kak balzamični kis.

6 komentarjev:

Biljana pravi ...

mmm,slastno deluje.

Vladuška pravi ...

Zanimiva kombinacija in izgleda super.

mojca - mka pravi ...

prav na glas sem zavzdihnila ob pogledu na tole... videti je nebeško dobro!

Neža pravi ...

O njama, ste se pa res lepo potrudili. Že izgled je lep, o okusih pa raje ne bom, ker bom preveč lačna :)))

DIDI pravi ...

čeprav mi ni do tega, da bi jedla, zgleda fino... lepo pripravljeno, kot za snemanje :)

Anonimni pravi ...

njamiiiiiiiiiiiiii, videti se slastno,....
lp
iris