sobota, 12. februar 2011

Iz starega novo

ali...Ko stare kavbojke obudimo v novo življenje. Moj prvi poizkus patchworka.
Iz odrezanih robov kavbojk sem naredila patchwork. Debele robove sem odrezala, vse obšila in zašila skupaj. Kar malo tako, naključno, brez kakega načrta. Saj se vidi, ne? No, očitno se rada učim na svojih napakah, bolj zaleže. Zakaj bi že takoj naredila to, kar so drugi že naštudirali :P
Na drugi strani pa sem uporabila odrezane hlačnice odsluženih kavbojk. Saj so najbolj uničene pod korakom in na riti, ostalo je še ko novo.
Še detajl zadrge. Rdeča. Če pa druge ni bilo pri hiši. Vse so tam nekje 10-12 cm. Edino ta mi je ostala od serije valentinovih povštrčkov predlani. Pa saj niti ni tako slabo, a ne? Če bi čakala na nabavo nove bi do končanja povštrčka trajalo najmanj kako leto :P
Samo polnilo bo treba še zamenjati, ker je trenutno notri en star povštrček s kavča, rabim pa nekaj tanjšega, ker bo služila za pod rit :P

7 komentarjev:

K pravi ...

Kulski! Jaz imam tudi shranjenih ful kavbojk za take stvari, samo lotila se jih še nisem :D

Andreja pravi ...

Lepo si ga predelala :-))

Maja pravi ...

Odlično ti je uspelo. Imam na zalogi kar nekaj otroških kavbojk, ki mi jih je bilo tako škoda, saj so še takole lepe, samo kaj ko imajo vse strgana kolena. Hvala za idejo :)

Sonja pravi ...

Meni pa je ravno zato ta povšterček všeč, ker je tvoj, s tvojim vzorcem. Saj nikjer ne piše, da morajo biti vsi narejeni na enak način.
Super si se spomnila porabit stare kavbojke, prav lep podritnik je nastal :)

DODO pravi ...

Dobro porabljene kavbojke. Pa tudi rdeča zadrga paše. Dodaj na kakšen vogal še velik rdeč gumb ali pa samo kakšen vzorček, ali pa malo obšij kak kvadrat z rdečim. Pa bo kot, da je rdeča zanalašč uporabljena.

MarikaGabez pravi ...

Hudo lepo!

Jana pravi ...

Če bi znala šivat, bi si tudi jaz lahko naredila takšne pouštrčke, saj jim kar nekaj starih kavbojk doma. Tako pa ne znam in jih samo občudujem pri tebi. Super so. :)