nedelja, 27. marec 2011

Reševalna akcija

Ko sva se s Čarlijem danes zjutraj vračala s sprehoda, se nama je sredi vasi prudružila simpatična psička. Nikakor je nisem mogla prepričat, da ostane tam, da se bo izgubila. In tako je prišla z nama domov. Vendar se ni pustila slikat. Imam vsaj 20 fotk, na čisto vsaki je obrnila glavo proč. Pa sem se naveličala.
Naselila se je pred vrata,pa malo pred panoramsko steno, v glavnem bila je okoli hiše. Ker očitno ni vedela kam bi šla, sem poslala moža, da jo odpelje kjer naju je pobrala. Tam je izvedel, da se potika okoli gostilne že od včeraj.
Po kosilu je Anchy zagnala iskalno akcijo. Najprej sva šli pogledat, če je psička res še tam. In...čakala je na naju. Pa spet z velikim veseljem šla k nama domov. Zdaj je že vedela v katero ulico in dvorišče mora zavit :P
Tokrat sem ji dala tudi nekaj za pojest. In veselo se je igrala okoli hiše. Medtem je Anchy klicala DPMŽ, kjer je dobila podatek čigava naj bi psička bila. Potepinka se je pridružila pohodnikom že včeraj in se ustavila v naši vasi. Baje da tega ni naredila prvič, zato so v društvu takoj vedeli kdo je lastnik.
Ker pa so naši mački navajeni psa, je nič hudega sluteči maček prišel preblizu. Naredila sta eno krožno dirko po dvorišču in maček se je rešil pod streho. In prvič sem videla mačka kako se trese od strahu. Čeprav je potem gospodar rekel, da se psička mačk sicer boji :P
Po psičko je prišel srečni lastnik in jo do naslednjega izleta odpeljal spet domov. Maček pa še zdaj čepi tam gor. Mislim, da mu bom šla zdaj pokazat večerjo. Najbrž bo prišel :P

Dodatek: ni prišel. Sem ga kar zvlekla dol in za plačilo dobila injekcijo. Uf....

5 komentarjev:

Marija - Marička pravi ...

Uh, ste pa imeli pestro.... Sem imela enkrat priložnost spoznati tako pohodniško muco. Sva bila z mojim dragim v Bistriškem vintgarju in naju je spremljala vse od vrha v dolino. Ko sva se že ubadala s tem, kam jo dati, da se revica ne bi izgubila, se je že pridružila drugim pohodnikom, ki so šli na vrh. Verjetno je bila vajena takšnih sprehodov.

Lepo, da se je vaša reševalna akcija tako s kužkom kot tudi z mucem, tako lepo končala.

Vladuška pravi ...

Pri vas pa imate take in drugačne živalske prigode. Se vidi, da imate živali radi in se vas kar primejo :)

Andreja pravi ...

Ja to je pa bilo živahno. V glavnem da se je vse srečno izteklo. Ampak muc je pa cel lepotec♥

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Hehehe, no vsaj vedel je, da mora na visoko stegnit. :) Naše mačke bi se najraje steple s psom, ker pri nas so one glavne. :)

Jana pravi ...

Cela drama, ampak lepo, da se je srečno iztekla. No, zate ne čisto... auč. :(