sreda, 25. april 2012

Malo drugačna sobota

V soboto smo se članice PGD Obalno kraške regije zbrale v Ilirski bistrici, kjer smo doživele malo drugačen popoldan. Ni bil samo čvek in predavanje, pač pa smo se lahko tudi same poizkusile v gasilskih poslih, ki jih ponavadi ne opravljamo. Vsaj članice našega društva ne. Nekatere baje da to smejo. Ko so nam v uvodnem pozdravu povedali, da se bomo skupine na različnih točkah menjavale na pol ure, smo vse rahlo zavile z očmi, kako bo to dolgo trajalo. Seveda, saj še nismo vedele kaj nas čaka. Potem pa je te pol ure vsakič odbrzelo mimo tako hitro, da smo spraševale: pa kaj že?
6 delavnic nas je čakalo
Takoj pri prvi je bilo dvigovanje avtomobila z zračnimi blazinami
Naslednja malček manj delovna o radijskih postajah. Takoj zatem pa je sledilo vezanje vrvi. Za se nasmejat super. Inštruktor mi ni mogel dopovedat kako naj zavrtim roke, saj sem se ob vsakem gibu zapletla in mu pol pokazala, da komplicira kjer ni treba, saj se da to isto naredit na veliko enostavnješi način
Sledilo je predavanje z nazornim prikazom tesnenja. Potem še imobilizacija hrbtenice poškodavane osebe v avtomobilu in zadnje, še najbolj zanimivo - demoliranje avtomobila. Najprej smo mu odrezali streho in jo odstranili

zatem pa še dvignili armaturno ploščo
Uh. Kako so ta orodja težka. Čeprav vse delo opravi hidravlika je že samo dvigovanje in nameščanje le teh kar težko opravilo.
Aja, na vseh fotkah sem jaz. Prisežem, ker vem kateri stebriček sem jaz rezala in kaj sem počela. Spoznala se itak ne bi :P. No ja, razen pri vrveh :)

Skratka zelo zanimiv dan, in ko je hči vse to slišala in videla, ji je bilo kar žal, da ni mogla zraven.

PS: skupinska fotka je danes 26.4. v Slovenskih novicah.

11 komentarjev:

Renata pravi ...

Zanimivo.

DidiArt pravi ...

super ti gre tole izobraževanje, je moralo biti res zanimivo, zdaj pa znaš vse...

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

jaz pa tokrat želim najprej pohvaliti vašo pripravljenost in požrtvovalnost, vas vseh prostovoljnih gasilcev.
kapo dol.
in če se imate pa še luštno zraven,naj tako bo!!!

Barbi pravi ...

Kako je to fajn, da so izobraževanja res zanimiva, ne pa le dolgočasna predavanja. Že po opisu sodeč je bilo res fajn. :)

Biljana pravi ...

Tole je pa res videt zanimivo!

MarikaGabez pravi ...

Bravo Suzy!!!

Andreja M. pravi ...

Kolk si fajn v uniformi :) Verjamen da je bilo zelo zanimivo in poučno. Bravo za prostovoljstvo ! :)

Vladuška pravi ...

Prava akcija, je moralo biti res zanimivo.

Anonimni pravi ...

uniforma ti pristaja! najbrž si res preživela en poseben dan!
lp
iris

katarina pravi ...

Suzy, pa ti si gasilka in pol. Všeč mi je,ker si tko zavzeta. Seveda gredo pohvale tudi drugim, čeprav se iz slik ne vidi, kolk gasilcev je bilo na vaji:))))Mogoče bi objavila še kakšno skupinsko fotko? Samo for mich:)))

flo pravi ...

Taka izobraževanja so zelooo dobrodošla ane Suzy? Dobra si v uniformi ni kej ;-) jaz pa štrajkam z delovno uniformo, ker ni elastike not :-) majkujim!!!!!! V intervencijski mi je pa zadnjič teklo z vseh lukenj kar jih mam