Vsem vremenskim neprilikam navkljub, je češnja tudi letos dokaj bogato obrodila.
Le vse naenkrat so dozorele in na hitro začele gnit. Zato sva z mojim danes imela akcijo. On jih je nabiral, jaz sem jih sortirala in predelovala.
Najprej sem najlepše spravila, da bodo šle na različne konce direkt v želodčke.
Nekaj sem jih spravila v žganje in se zdaj sončijo dokler se sladkor ne stopi.
Naredila sem češnjev zavitek
Preostanek pa spremenila v marmelado.
Letos je je bolj malo, ampak res se mi jih ne da več pobirat. Bomo raje še kakšno pojedli dokler so še.
4 komentarji:
Slasten konec tedna,
lp Tamara
Najboljše so tiste iz drevesa, ko spodaj stojiš in gledaš katera te čaka :)
To pa je res rdece veselje in sladkanje.
Zdajle, ko sem tole prebrala, se mi jih je pa zluštalo. Spet.
Objavite komentar