sobota, 1. marec 2014

Krofi?

Zadnje dni vidim krofe vsepovsod. Ko primem v roke kako revijo ali reklame jih prodajajo po ugodnih cenah. Ko pogledam na FB jih vsi cvrejo in pečejo. Pa ne more, da bi bila jaz brez krofov. Ampak...
Doma sva samo 2, ki jih pojeva par komadov in to je to. Za koga naj jih pol cel dan delam? Pa naj bi bila na dieti. Poleg tega, da je krof sladek je še masten. Pa ocvrt, kar sploh ni zdravo. In sem se odločila, da poskusim narediti krofe v pečici. Prvi poskus se je bolj klavrno končal. Naredila sem jih po nepreizkušenem receptu. Spekla sem jih v pekaču za mufine in nastali so mufini. Ki sem jih sicer nafilala z marmelado in sploh niso slabi, ampak nič kaj u žlahti s krofi.



Pa še recept na hitro:
20 dag ostre moke
5 dag mletega sladkorja
1 jajce
5 dag stopljenega masla
2 dag kvasa
1,5 dcl mleka
limonina esenca, vaniljeva esenca, mini žlička ruma

Najprej sem dala moko, mleko, sladkor in kvas, da je malo vzhajalo. Potem dodala vse ostalo in fajn miksala z metlicami za testo. Pustila vzhajati. 
Potem namazala pekač za mufine in naložila v vsako posodice po 1 žlico testa. Spet pustila malo vzhajati in dala v pečico. 20 min na 170 stopinj.
Ko sem jih vzela ven sem jih še nafilala z marmelado in posula s sladkorjem.