četrtek, 28. april 2011

Njami

Akacija se je odela v svoja prelepa oblačila in tako diši.... Danes sem si je nabrala in naredila za večerjo. Pa k vragu vse diete tega sveta. Saj to itak jem enkrat na leto :P

NAj vam zaupam še recept za to dobroto. Nabrati je treba cvetove, ki niso še preveč odprti, da je v njih še vsa sladkoba. To se splakne in odcedi. Če ne nabiraš ob kaki cesti, niti to ni skoraj potrebno.
Narediš maso kot za palačinke samo bolj gosto. Moj recept:
4 jajca
250 gr moke
300 ml mleka - lahko delno tudi radenska
2 žlici sladkorja
vanilin sladkor
pozabila sem na ščepec soli
Maso se stepe, da pride lepo gladka. Vanjo se pomaka cvetove akacije in polaga v vroče olje.
Vmes se enkrat obrne in peče dokler ne doseže lepe zlatorjave barve.
Potem se samo še odcedi, po želji posuje z mletim sladkorjem in postreže. Mi jemo najraje še toplo.

Za orientacijo: porabila sem cca 30 socvetij. Sem pa kar bogato obložila in polagala v olje kar z žlico. Poje pa se vse, razen peceljčka, ki se ga potegne iz ust - kot ribjo kost :P Če pa imate raje hrustljavo, se uporabi manj mase na cvetu.

7 komentarjev:

Andreja L. pravi ...

Tole je pa vredno probati, kajti bere se prav slastno!
Samo malo bo treba še počakati tukaj pri nas na notranjskem, ker še nič ne cveti, tako kot pri vas primorcih :-))

Vladuška pravi ...

Čuje se odlično, bi vsekakor bilo vredno probati.

Biljana pravi ...

Zanimivo,...in videti zelo slastno.

namo pravi ...

Mnjami jest bi tudi mami:):)

DODO pravi ...

Tidi jaz sem nabrala polno kašaro za jutri za kosilo. Pa ne pozabi namočit v jegerčka. Ampak samo stat pod drevesom in vohat njen vonj je enkratno doživetje.

DIDI pravi ...

o super recept.. ja hudo tud jaz sem na dieti, pa moram gledati tako slastne jedi, čeprav samo preko računalnika.. a misliš, da se od tega tud človek redi..

moi pravi ...

Akacije še nisem probala, mi je pa zato bezek tako ljub. Kot regrat. Mogoče zato, ker jih res jemo samo 1x na leto in komaj čakamo ;)