sobota, 4. junij 2011

Moji 3 problemi

Potrebujem pecivo. Da je enostavno in hitro narejeno. Da ga pride veliko. Da je veliko koščkov. Da se enostavno ponudi in prime v roko. Da je sočno in predvsem, da je dobro. Po premlevanju je padla odločitev za češnjev biskvit. Ustreza vsem navedenim zahtevam.
1. problem: Ko naj bi šla pobirat češnje se usuje dež. Čakam dve uri, da neha deževat in pobiram češnje z mokrega drevesa. Rezultat? Jaz mokra, češnje pa nabrane. Pozitivno? Češenj ni potrebno prati.
2. problem: češnje je potrebno izkoščičiti. Kup dela in packanja. Še dobro, da imam svojo rdečo pomočnico, ki mi to delo olajša. Medtem je tudi posijalo sonce.

Zdaj pa lahko preidem k receptu:
6 jajc, 6 žlic sladkorja in vanilin sladkor močno penasto umešam.
Ampak res močno. Tako da iz temno rumene tekočine nastane svetlo rumena pena.
Malo pred koncem vmešam še par žlic olja.
Ko je pena že čisto svetla in gosta ji na rahlo vmešam še 6 žlic moke s pol pecilnega praška in za eksperiment še 2 žlici zdroba.
Raztegnila sem v ta velik pekač
In bogato posula s češnjami. Kar pol kile izkoščičenih sem uporabila tu.
Potem pa samo še v pečico, da se vse skupaj zlato rumeno zapeče. V minutah ne vem povedat, ker gledam samo barvo, je pa to dokaj hitro ( 10-15 minut se mi zdi). Tako nekako izgleda pečeno. Najbrž bom posula še s sladkorjem v prahu.
A sem že omenila, da potrebujem veliko peciva? Zato sem ponovila vajo od začetka. Na tričetrt miksanja začne mikser smrdeti in čudno ropotati. Pa smo pri 3. problemu :P Pravijo, da vse slabe stvari so v paketu po tri. Upam, da bo zdaj teh problemčkov dovolj in se ne konča s kakim usutim pecivom. Pečeno je že vse. Torej ne morem več prismodit :P Še dobro, da je v hiši še en mikser in sem pecivo lahko uspešno končala. Ko ga narežem pa poročam še o tem kako izgleda in pozneje če je bilo dobro in če ga je kaj ostalo :P
Aja. Če ga želi kdo poskusit, naj se nam jutri pridruži na našem 10. blagoslovu motorjev v Dekanih.

Ps.: aja, mama, spet sem pozabila solit. Pa saj veš, da jaz solim samo sladoled :P Zato pa tega toliko bolj izdatno :)))

10 komentarjev:

Nataša pravi ...

Joj, še dobro, da so bili ti tvoji problemi relativno lahko rešljivi - rezultat izgleda krasno in ne tudi dvomim, da bo jutri zelo hitro izginil :) Lepo se imejte!

Andreja M. pravi ...

Mnjami :) Čudovito zgleda in ne dvomim da je tudi odličnega okusa :)

Goga pravi ...

Ooooooo, češnje v biskvitu:), bi prišla probat, sam mam letos slabe izkušnje z vremenom, me zmer napere ko p... :).

DODO pravi ...

To sploh niso problemi, ampak normalna stanja, ko se ti mudi oz. nekaj mora biti narejeno. Vedno se pojavi kakšen "nebodigatreba". Nasmejal pa me je Ps.

Vladuška pravi ...

Kljub problemom je nastalo super pecivo in verjamem da je dobro. Pa lep dan danes na blagoslovu.

Simona pravi ...

Zgleda slastno. Hvala za recept.

K pravi ...

1. Fino, da si probleme rešila.
2. Pecivo je videt odlično in ga bom sprobala, čim se češnja toliko osuši, da jo bomo obrali ;)
3. Kje si dobila tisti famozni razkoščičevalnik?? Jst bi tut!
4. Pa kaj hudiča delajo s temi mikserji, da noben ne dela!?!?! Jaz sem drugič uporabila novega na smrekice iz Špara za zamesit kruh in je nehalo delat stopnjevanje vrtenja! Grrr!

Biljana pravi ...

hihihi, cel projekt je tole bil, peciva s češnjami so pa super,..hm, danes dobim češnje..mogoče se pa res lotim kaj takega.

Mojca pravi ...

joj, oprosti, ker sem se tok nasmejala... no saj če bi bila poleg, si ne bi upala :))) da se je le rešilo in da je bilo pecivo slastno in žur uspel ;)

DidiArt pravi ...

ja objava res pohvale vredna, kljub težavam si nam postregla z vrhano žlico humorja, okusnim receptom, če kdaj ideje zmanjka, kako porabiti češnje, meni je uspelo jih nekaj skriti pred požrešnostjo - mogoče končajo v tako slastni zadevici kot si jo ti naredila.. upam, da je bilo suho za blagoslov...