četrtek, 01. september 2011

Ozimnica

Nedelja je bila namenjena pripravi ozimnice. Spet, bi lahko rekla, saj to ni prvič in ne zadnjič letos. Par zabojčkov paradajza je šelo v predelavo, par jih še čaka, ker še niso dovolj dozoreli.
Veliko kuhanja in packanja. Še dobro, da imam mojo rdečo pomočnico, ki pridno ločuje olupke od mezge
Mmmmm, kako je paradajz dober.
In končni rezultat, i bo romal v shrambo. Kako je lepo priti iz službe, skuhati pašto in samo pogreti že narejeno omako za na vrh.
Pa tudi fige so šle v predelavo.
Dobrih 5 kil jih je v nedeljo spremenilo namembnost.


7 komentarjev:

Sonja pravi ...

Pridna :) Tudi pri nas se kuha paradižnik :)
Tiste nalepke na figovi marmeladki so mi pa tkooooo zlooo znane :)

valentina pravi ...

Jako delavna nedelja je bila tole.
In vidim neko novo čudo od hišne pomočnice ;) .

lp

Andreja M. pravi ...

Pridna ! Pri menije pa ves paradižnik čez noč počrnel. Tako da mi je prihranjeno nekaj dela :)

Sonja pravi ...

Andreja, pa "jela" tudi :)

MarikaGabez pravi ...

Oooo ... pri vas pa ne boste lačni.
Pridna, da takole poskrbiš za tisto iz domačih logov.

Andreja L. pravi ...

mmm figova marmelada, kako zelo te imam jaz rada :-))) škoda, da pri nas ne raste figa :-((
Pridna si bila!

flo pravi ...

figova marmelada in še to domača praviš??? hmmmm za probat bi blo, samo je treba nekam jet rabutat, pa ne okol govort