petek, 13. februar 2009

Petek 13.

Ne, ne bom pisala o filmu. Pa tudi ne vem od kje izvira ta vraža. Bom pa povedala svojo zgodbico o št. 13.

V glavnem 13 je nesrečna številka. Nekoč so me prepričevali, da je srečna in so mi celo kupili nek zlat obesek s št. 13. Pa se je pri meni nabralo kar nekaj takih srečonosnih zlatih obeskov, ki so stali v škatlici. In se je žlahta odločila, da je tega škoda, pa so vse te obeske dali navesiti na eno zlato zapestnico. Ki je je bilo spet škoda :) In je z srečonosnimi obeski vred ( ali obeski z zapestnico vred ???) ležala v škatlici z zlatnino. Pa se mi je verižica smilila in pri toliko sreče, kot je bilo navešene na njej, bi bilo škoda, da to ostane doma. Mi je pač sreča bolj prišla prav v šoli ali na plesu ( mogoče pa me bo ta pravi fant pogledal :), če bom imela srečo ).
Nekega dne pa sem prišla iz šole brez zapestnice. Škoda, jok, a .... ni je bilo več. Že smo se vsi sprijaznili s tem, ko se je po enem mesecu zapestnica pojavila v supergi sošolca. Čudno? Nenavadno? Čudežno? Nerazložljivo vsekakor. In je spet romala na varno v škatlico. Pa čez čas spet na roko in se je spet izgubila in spet našla pot domov ( te zgodbe se sploh ne spomnem, vem samo, da je izginila). Torej je le srečna. :)

Pa je prišla sobota, vaški ples (šagra po naše), ko mi je mama zašila novo obleko in sem si zraven nataknila to srečonosto zapestnico. Lep večer, ples, fanti ( ja, ene 13 ali 14 let sem imela :) ) spogledovanje ( je srečna, jajajaja....). Ko pa sem prišla domov, zapestnice ni bilo na moji roki. Zjutraj sem tekla nazaj na plesišče. S kolegico sva pregledali vsak kotiček, pod mize in klopi, a je ni bilo nikjer. In nikoli več ni našla poti nazaj. V tretje gre rado. Spet dokazano. :) ( kako so mi motor 3 x ukradli bom pisala mogoče kdaj drugič).

Od takrat verjamem tistim, ki pravijo, da je 13 nesrečna številka. In današnji dan je že eden takih, ki to potrjuje. Nič hudega, ampak že celo jutro se nekaj dogaja. V negativnem smislu. In zdaj spet šibam naprej in upam, da se mi spet kaka podgana ne naseli v motor od avta kot prejšnji petek :))))

1 komentar:

Ninsi pravi ...

joj, Suzi...jst pa torto pečem:))