petek, 12. julij 2013

Bučkin narastek

Ta teden imamo v naši hiše teden bučk in moramo bučke uporabit prav za vsako kosilo. Tri dni je kuhala hči, včeraj pa sem bila na vrsti jaz. Ker je bilo rečeno, da mora bit nekaj na žlico, je pač nastala mineštra z bučkami. Ampak mi ni bilo dovolj in sem hotela preizkusit še kaj. Naprimer desert z bučkami.Našla nisem niti enega pametnega recepta, ob branju nekega recepta za narastek pa se mi je porodila ideja, da se preskusim v tej smeri. Ker seveda točnega recepta ni bilo nikjer , sem si ga malo izmislila.
300 gr bučke
100 gr sira
50 gr skute
2 feti pršuta
1/2 l bešamela
2 jajci

Bučke sem malo narezala, skuhala in odcedila ter spasirala. Skuhala bešamel iz pol litra mleka - nekam redek je bil, ni mi vse jasno. In dodala sir in skuto ( čiščenje hladilnika) Da bo vsaj nekaj močnega okusa, sem urezala 2 feti pršuta in ju narezala na manjše koščke. Dodala sem še dve jajci in vse skupaj dobro premešala, ter ulila u namaščen model. Vse skupaj sem pripravila zvečer in je pač moralo počakat u hladilniku. Naslednji dan sem za kosilo samo potisnila v pečico, kjer se je cca 50 minut peklo na 180 stopinj. Lahko bi se še kakšno minuto, ampak ni bilo časa :)


Še vroče sem obrnila na krožnik. In seveda takoj napadla, zato že na sliki manjka košček. Bilo je božansko, samo malo preveč vode je še bilo notri. Mogoče bi morala bučke precej boljše odcedit in ne dat skute. Pomagala bi še kakšna minuta pečenja in kaka minuta ohlajanja. Zvečer sem poskusila tudi mrzlo in je bilo prav tako zelo dobro.
Vsekakor pride še na vrsto. Kot slan desert.

Dodatek: Ponovno naredila. Tokrat brez skute. Bučke kar surove naribala, osolila in pustila da se pošteno odcedijo. Rezultat: precej manj vode je izteklo, ampak še vedno malček. Torej moram zaključit, da voda pač je :) Malo več okusa po bučkah je ostalo.

3 komentarji:

Martina pravi ...

Mmm, hvala za recept. Sigurno preizkusim.

DidiArt pravi ...

zgleda kar okusno, mogoče pa res preizkusim tudi sama, zdaj ko je čas bučk.. se priporočam še za kak recept.. :) lp

Alenka pravi ...

Zgleda res božansko! Bo treba poskusit!!!