sreda, 8. julij 2009

Italija: Umbrija - Toscana

Končno je napočil trenutek, ko sem uspela malo uredit slike in izbrat nekaj, ki jih bom objavila. Slik je ogromno. Izbirala sem med tremi prijatelji, zato je delo še toliko težje. Kje je šele izbira slik za tiskanje in uporabo v albumu. Pa pustimo zdaj to. Samo par besed o našem potovanju v Italijo.



Začelo se je 15.6. kot romanje s frančiškani v Assisi, rojstni kraj Sv. Frančiška. Na pot smo šli z motorji. Potovanje je bilo organizirano v nulo in vsi trije dnevi so bili napolnjeni z ogledi. Veliko je bilo vodenega, vendar smo vedno imeli tudi kako urico prosto, da smo lahko na svojo pest raziskovali in kupovali spominčke.

Štart je bil že navsezgodaj zjutraj. Prvi dan smo se ustavili samo v enem samostanu že pred Assisijem in se zvečer nastanili v hotelu, kamor smo prispeli že dokaj pozno. Utrujeni a dobre volje, saj smo vseh 600 kilometrov srečno prevozili. Naslednji dan smo se podali na ogled Assisija, kjer smo imeli tudi mašo v kapelici, kjer je pokopan Sv. Frančišek.





Sledil je ogled čudovitega mesteca














In potem vzpon na Monte subasio, odkoder je čudovit razgled v dolino










Na drugi strani 1300 m visokega hriba smo imeli piknik ob čudoviti vasici, ki je bila najbrž prenovljena po potresu, saj so vse hišice in ulice enako grajene in urejene.






Naslednji dan smo nadaljevali z ogledi cerkva in krajev pomembnih za ustanovitev frančiškanskega reda. Ti frančiškani so taki fajn ljudje. Umirjeni in polni znanja.
Kaj več o našem romanju pa si lahko pogledate še na spletni strani MZM , kjer je tudi v galeriji objavljenih cel kup fotk.









V četrtek zjutraj pa smo se poslovili od glavnine in vsak po svoje odšli domov. Štirje prijatelji smo se odpravili domov preko Toscane. Spotoma smo si ogledali Sienno.




Naslednji dan pa še San Giminiano s svojimi slovitimi stolpastimi gradnjami


Čudoviti razgled na Toscanske griče

In Firenze. Kjer smo bili pa zelo razočarani nad neprijaznostjo ljudi. Pogledali smo jih zelo na hitro in šli takoj proč.




Popoldan je sledil še ralax v bazenu v hotelu Il Molino del ponte , kjer smo prenosčili v Toscani. Naša klapa je na 6. fotki od zgoraj dol.

4 komentarji:

Tulpika pravi ...

Ocitno ste uzivali, lepo lepo :))

DidiArt pravi ...

lep prikaz vašega potovanja, čudovito :)

Anonimni pravi ...

lepa reportaža in seveda, veliko portalčkov, ki bi prišli prav za moje hiške, haha
lp, iris

Barbi pravi ...

Če mene vprašaš je prekratka reportaža. :P Ampak je pa taka, da vseeno začutiš, da je bilo fajn.

Z motorjem na pot ... zanimivo. :)