torek, 6. september 2011

Zgodba nekih hlač

Nekoč so bile dolge hlače. Zelo nizke v pasu in zelo široke spodaj.
Moderne.
Prijetne za nošnjo.
Potem pa se je lastnica zredila in hlače se niso več zapele. Če že, so tiščale. In ker so bile svetle in široke, so naredile lastnico na videz še debelejšo. Tako so končale na dnu omare. Najprej v čakanju boljših časov. Namesto boljših časov pa so šle iz mode. Ne nosi se več tako širokih hlač. In žalostne so se stiskale v kotu omare. V upanju, da nekako ostanejo pri hiši.
Ampak potem se je zgodilo menjavanje omar in čistka nepotrebnih stvari. Hlače so trepetale za svojo usodo. In res so bile že namenjene na kup za rdeči križ, a jih je roka zadnji hip zadržala. Hlače so skoraj nove, iz dobrega blaga, lepo zašite. Pa so romale na kup za predelavo. In niti jim ni bilo treba predolgo čakati, da so prišle na vrsto.
Le kaj bi lahko iz njih nastalo? Kratke hlače? Hmmm...ne. Preozke, prenizke v pasu... torbica bo. Ampak... kaj pa krilo, ko je toliko materiala na razpolago???
Ok. Obleci, izmeri do kolena, odreži. Cak.... Ko razdereš kar je med korakom, se lahko pas dvigne in sploh ni več ozek. Super!!!! Ampak ko se pas dvigne, zleze dolžina krepko nad kolena. Ups. Krilo je kar kratko. Pri vsej dolžini, ki je bila odrezana.... No, ja, če shujšam, bo malo zlezlo dol pa bo ravno pravo.

Ker je ostalo še veliko blaga, e iz ene hlačnice nastala torbica. Taka, malo za pokušino. Brez nekega merjenja, brez podloge, ampak kar všečna. Notri gre lahko denarnica in telefon, pa na hitro skočim nekam. Ali pa telefon in steklenica vode za jutranji sprehod.
No, takole izgleda v kompletu.

Nekočhlače so menda kar zadovoljne :)

10 komentarjev:

Sonja pravi ...

Nekočhlače so prav gotovo zadovoljne. Lastnica pa tudi prav dobro zgleda v kikli in s torbico :)
Kaj pa če bi drugo hlačnico zložila v prešite "faude" (beri gube) in jih prišila pod spodnji rob? No, ampak to samo, če se ti zdi dolžina res prekratka.

Suzy pravi ...

Wow
tudi to bi bila ideja.
za razmislit. Hvala, Sonja

valentina pravi ...

Super hlačno-krilna predelava.


lp

Urškin Raj pravi ...

ali pa dodaš spodaj čipko. mislim, da bi fajn pasalo na tole blago :) drgač pa super!!

DODO pravi ...

Pa ti si postala prava šivilska mojstrica. Super si to sestavla.

I. pravi ...

uf, nogce so tud ok, da ne hvalimo samo izdelka, tole bilopaprošlohlače je čist gorenjska fora, iz enega izidelka dobiš kar dva.. pa oba uporabna, zelooooo... :)

an-ja pravi ...

Krasna predelava, hlače so že vedele, zakaj ne grejo od hiše!

Hali pravi ...

Meni s enič prekratko krilo ne zdi.Blago je res prekrasno in torbica super!

Barbi pravi ...

Obožujem zgodbe hlač. :) In ta zgodba ima super konec. Zelo všečno je oboje!

Andreja M. pravi ...

Kakšna fajn predelava ! :)
Hmm imam jest ene čisto podobne hlače nekje v omari. Pa čakam da bodo spet IN ;) Praviš da ne bodo a ? Ja nič morda se pa enkrat lotim :)