ponedeljek, 18. julij 2011

Viteške igre

Nedelja popoldan. Lahko bi kam šla. Z motorjem letos nisem bila še nikjer. Kam le?? Ker sem po radiu čula reklamo za viteške igre v predjamskem gradu in ker je Postojna ravno prav daleč za popoldanski izlet, je padla ideja, da jih gremo na hitro pogledat. Zbrala sem celo klapo in gremo. Saj konec bomo še ujeli, če gremo od doma ob 15:30.

Prvi šok. Smerokaz za viteške igre nas je vodil stran od poti k predjamskemu gradu, na nek kolovoz. OK
Drugi šok. Za prvim grmom, so nas čakale grajske gospodične, ki so nam mastno zaračunale vstopnino na kolovoz. In potem nas je pot vodila ene 2 kilometra po kolovozu, preko jarkov. In to z motorji.
Tretji šok: po prevoženem kolovozu smo prišli nazaj na asfaltirano cesto koder bi prišli brez njihovih smerokazov.
Sparkirali smo naše jeklene konjičke in odšli proti prireditvenemu prostoru. Ujeli smo ravno zadnji in baje glavni del viteških igre. Obleganje gradu s topovi smo čuli od daleč, potem pa videli mimohod Erazma predjamskega in njegovih dvorjanov. Videli smo pobotanje dveh visokosti, izbiranje mične grajske gospodične
mečevanje

podeljevanje viteških priznanj ali kaj že
No, še pogled proti jami pod gradom in ljudem, ki so se zbrali na ogledu iger. In pol je zmanjkalo baterije v fotoaparatu, da bi posnela še lokostrelsko tekmovanje, tekmovanje vitezov na konjih, stojnice z ročnimi deli in še tega.
Ampak je bil pa lep popoldan v družbi s prijatelji.

Ni komentarjev: