nedelja, 27. januar 2013

Eksperimentiranje

Spet je tu nedelja in spet sem bila pri volji za eksperimentiranje. Moji poskusni zajčki pa itak nimajo druge izbire kot pojest kar dobijo na krožnik :P
Tudi tokrat sem šla malo po vrtu. Brstični ohrovt in kavoli (cvetača).
Najprej je nastala juha. Na žlici olja sem popražila malo čebule, dodala krompir, nato pa zalila vodo in vrgla notri vse sestavine:

Za okus sem dodala še skorjico parmezana, ki sem jo na koncu odvrgla. Skuhala do mehkega, spasirala s paličnim in dodala vode, da je bila gostota prava. Na krožnik sem vsakemu dala še par kavnih žličk kisle smetane. ( pozabila slikat)

Potem je sledila glavna jed. Časa za kaj posebnega ni bilo, zato sem se malo zmišljevala sproti. Iz skrinje sem vzela par piščančjih filejev. Pri tem je padla ven tudi skuta. Ok. Torej bi rada da jo porabim. 
Piščanca sem zrezala in popekla. Na žlici masla popražila drobtine. Skuhala majhno glavico cvetače ( dva cvetka sem ji ukradla že prej za v juho). 
Posebej sem zmiksala korenček, par vejic peteršilja in par malih listov cvetače ter to dodala v skuto. Zraven še drobtine in 2 jajci ter par žlic smetane za kuhanje.


Najprej sem v pekač naložila pol tako pripravljene skute. Na to položila plast popečenih zrezkov. Na vrh razporedila cvetove kuhane cvetače in vse skupaj spet prekrila z skuto. Pol pa v pečico. Ker sem že po par minutah videla, da bo preveč popečeno, sem vse skupaj pokrila z alu folijo in pekla približno 20 minut. Na koncu sem alu folijo odstranila in vse skupaj potresla s parmezanom in mletimi mandlji. Pa še par minut v pečico.


Kosilo je bilo užitno. Edino, kar nam ni bilo všeč so bili piščančji zrezki vmes, ker so delovali skuhani. Mogoče bi morala postrežt zrezke posebej ali pa jih narezat na mici mici koščke. No. Mesa je bilo občutno preveč. Smo pa pojedli in preživeli :)


3 komentarji:

katarina pravi ...

Juha - v redu. Glavna jed - hmmm. Nekako mi skuta vedno paše bolj v sladke jedi. Sploh se ne morem spomniti, da sem kaj drugega delala z njo, razen zelenjavne pite in namaze. Dobro se sliši brez mesa, tako da bomo poskusili enkrat.

Mojca pravi ...

Mmmmm, tole je videti tako njams, da sem kar pozabila, da sem pravkar jedla :)

Anonimni pravi ...

joj, zdajle me je pa lakota prijela!
videti je slastno!
lp
iris