petek, 23. januar 2009

50

Ker me danes znanka vabi na praznovanje 50. rojstnega dne, sem ji sinoči delala čestitko. Vzela sem dva izziva. Enega sem uporabila za predlogo, pri drugem pa sem uporabila barve: rjava, zelena in modra. Ko je bilo z velimi mukami vse zloženo pravi hči: ne zameri, ampak mi ne paše za žensko. S tem sem se strinjala tudi jaz. Čestitko vseeno zalepila, samo krog s št. 50 prihranila za drugo in se lotila naslednje. Vseeno sem jo slikala in vam jo pokažem. Izziva sta pa že oba potekla in ne morem sodelovat :( Niti tega zadoščenja nimam. No, imam pa eno na pol narejeno čestitko v škatli.

Potem sva izhajali iz modrega kroga za katerega sem izgubila vsaj eno uro in se mi ga ni dalo ponovno printat in rezat. Začeli sva z oranžno, pa preko rdeče in končali na viola čestitki. Z rezultatom sva bili na koncu kar zadovoljni in glede na uro sva tudi morali bit. Je bilo že skoraj 11 zvečer. In hčerin komentar na koncu: upam, da ne sovraži vijola barve. No, to bom izvedela danes. Jo bom kar direkt vprašala :)))


Še recept:
Osnova je bel šeleshamer, po robovih senčen z vijola barvo za štampiljke ( pelikan), gor vijola karton iz Lidlovega paketa in manjši temno vijola vogal svilen papir iz istega paketa. Spodnji del je navaden bel papir, ki sem ga "spackala" z isto vijola blazinico (mečkala in potem likala). Večji krog je vijola podstavek za kozarce, manjši pa izrezan na roke. Napis je obdelan in sprintan računalniško. Zgoraj so tri modre platnene rožice, v centru okrašane z vijola rožicami iz Hoferjevega paketa. Pri kraju so uporabljene 3 vijola in 3 modre razcepke v obliki rožic. Spoje pa prekrivajo platneni trakovi v različnih odtenkih vijola.

6 komentarjev:

Moni pravi ...

Čudoviti sta, ampak viola je pa fantastična, upam da ji bo všeč! Lp, moni

Biljana pravi ...

suuuper lepi sta

Neža pravi ...

Viola je res super, a si ti prepričana, da ne greš k DODO na fešto ;) In prav vidi se, da si se morala kar nekaj časa ukvarjat z njo.

Pa glede na to, da je to moj prvi komentar na tvojem blogu:
Bravo! Prav vidi se tvoj napredek pri čestitkah. Vedno bolj dodelane so :)

Urškin Raj pravi ...

ja, viola je res fantastična, prva pa mi ni preveč - ne vem, tista zelena barva mi ne gre nekak zraven :)

Suzy pravi ...

Urša, hvala za iskrenost. Zelena je zaradi barv v izzivu, pa še "isti" vzorec na obeh papirjih je bil. Saj tudi nama na koncu ni bila naj,naj. No, s kakim drugačnim dodatkom bo mogoče nekega dne še v redu.

Nenika, Dodo še nima 50 let :)

Bev pravi ...

Wonderful card, the colours are fab!

hugs Bev x