četrtek, 4. december 2008

Pričel se je adventni čas







Ja, nedelja je bila že prva adventna. Sicer pri nas adventni venček ni bil nikoli v navadi, a zadnja leta ga delam tudi jaz. In v nedeljo sva ga s hčerjo naredile. Spet nekaj čisto posebnega. Nekaj kar ima z venčkom veze glih tolko, da ima 4 svečke. Čisto slučajno mi je med pospravljanjem v oči padla tale skleda ali krožnik, ki je malček posebne oblike. Potem mi je kapnilo, da mi je ena otočanka (je bila Keti?) zadnjič v darilu prinesla tudi rdeč pesek. Pesek sva vsuli v krožnik in poiskali barvno primerne sveče. Tudi to je bil cel podvig, saj ni bilo na razpolago primerne barve, ali pa so bile samo 3, ali celo 2. No, pa sva se odločili za zeleno. Še zlat novoletni okrasek, a stavr je bila preveč pusta. No, pa je našla še bele snežinke, ki so naštancane še od lani. Zdaj nama je pa venček všeč in že krasi mizo. Pod njim pa je prtiček, ki mi ga je mama lani zašila.






Ko sem že na kazanju adventnega venčka, bom pokazala še zadnja dva, ki sem ju naredila. Sicer sta od lani in predlani, a naj bosta tukaj, da so vsi na kupu.



Moj čisto prvi adventni venček, ki sem ga sama naredila. Leta 2006, ko sem začela sodelovat na Otoku zakladov in dobila veliko norih idej. Našla sem kos trte. Aluminijaste lončke čajnih lučk sem pobarvala z rdečo tempero in jih pribila na trto. Še par okraskov in venček je bil narejen.




No, lani pa je bila spet ena improvizirana ideja v zadnejm hipu. Kvadrat iz vezane plošče sem oblekla v rdeč papir. Gor položila rumen kvadrat z luknjo v sredini (od enega šopka), ki sem jo prekrila z keramično smrekico od Bradačke. Na vogale večjega kvadrata sem s toplo pištolo zalepila čajne lučke v keramičnih lončkih, na vogale rumenega kvadrata pa zlate zvezdice



2 komentarja:

Barbi pravi ...

O, kakšni lepi venčki. Priznam, da mi je letošnji najlepši, čeprav je tudi lanski odličen.

Pri nas doma pa ... ojej ... ups. Mi ga še nimamo. Ga naredim jutri. :)

Moni pravi ...

Zelo lepi venčki! Lp, Moni